Psihoterapie individuală

Se recomandă ori de câte ori simți că ceva nu mai funcționează conform dorințelor tale.

Terapia individuală (Psihoterapia)

Se recomandă ori de câte ori simți că ceva nu mai funcționează conform dorințelor tale. Ori de câte ori ai stări emoționale de disconfort pe care le poți sau nu identifica, de fiecare dată când te simți trist, când ai nevoie de susținere, când te confrunți cu stări de depresie, anxietate, teamă justificată sau nu, gânduri negative, furie, agresivitate, dependențe, stimă de sine scăzută, dezvoltare personală.

Celor care vor să se descarce emoțional și celor care trec prin perioade dificile sau printr-un proces de autocunoaștere. Tuturor cărora le-a fost recomandat acest serviciu.

Terapie individuală - psiholog Gabriela Presada

Ce este Psihoterapia Individuală?

Psihoterapia este un proces de colaborare care îi poate ajuta pe oameni să înțeleagă problemele care contribuie la dificultățile lor, să identifice punctele forte pe care se pot baza și să dezvolte strategii mai eficiente pentru a face față situațiilor stresante și pentru a-și atinge obiectivele.

La ce să vă așteptați? În mod obișnuit, la prima întâlnire se clarifică problema și se vorbește despre soluțiile pe care le-ați încercat deja. Acest lucru ma ajută să identific ce abordări vor fi cele mai utile. Apoi stabilim obiectivele pentru munca împreună.

Beneficiile psihoterapiei individuale
Psihoterapia individuală poate avea mai multe forme. Ea este supusă unei multitudini de factori și situații care pot avea un impact asupra rezultatului său. Cu toate acestea, în ciuda variabilelor, există anumite paralele între ele. Aceste asemănări fac ca această strategie și acest proces de tratament să fie populare și să reabiliteze persoanele din toate categoriile sociale, indiferent de provocările lor.
Abilitatea de a depăși obstacolele

Abilitatea de a depăși obstacolele.
Capacitatea de a depăși obstacolele și de a crea schimbări pozitive este o temă recurentă în terapia individuală. Indiferent cine este cineva, de unde provine sau de statutul său socio-economic, mulți oameni se confruntă cu provocări și să învețe să le depășească poate fi înfricoșător. Provocările pot fi emoționale, sociale, fizice sau legate de sănătatea mintală. Indiferent de tip, terapia individuală implică diverse modalități care pot viza, trata și ușura aceste provocări pentru cei care se confruntă cu ele.

Este posibil ca soluțiile pentru diverse provocări să nu fie evidente pentru fiecare client, astfel încât consilierea individuală poate fi benefică. Prin strategii precum interviul clinic, un terapeut individual posedă abilitatea de a privi lucrurile dintr-un unghi obiectiv și profesionist, de a evalua situația și de a oferi clientului strategii pe care le poate folosi pentru a-și rezolva problemele, a face față adversității sau a face schimbări pozitive.

Ridicarea deasupra obstacolelor poate să nu fie simplă și poate necesita timp. Cu toate acestea, acest proces le poate arăta clienților că sunt rezilienți și capabili să facă față provocărilor lor. În multe cazuri, rezolvarea poate implica înțelegerea cauzelor simptomelor sau preocupărilor unui client pentru a le rezolva de la rădăcină. În funcție de modalitatea pe care o folosește un terapeut, acest proces poate varia.

Sesiunile de terapie individuală îi ghidează pe cei care își pierd concentrarea asupra a ceea ce contează cel mai mult pentru ei. Această concentrare poate fi recâștigată prin colaborarea cu un terapeut care poate asculta în mod activ, și-ți poate pune la dispozitie instrumentele necesare. Apoi poti pune în aplicare ce ai învățat, îți poți recăpăta concentrarea, poți deveni mai conștient de sine și îți poti îmbunătăți calitatea vieții. Terapia pe termen scurt sau pe termen lung poate face diferența în această privință. Poți experimenta o creștere personală semnificativă în câteva ședințe, în funcție de tipul de terapie și de obiectivele lor.

Pentru a profita la maximum de o ședință de terapie recomand:

- Fii clar cu privire la ceea ce speri să obții din această experiență. 
- Fii un participant activ în cadrul ședințelor de psihoterapie.  
- Pune întrebări.
- Concentrează-te pe ceea ce este cel mai important pentru tine.
- Recunoaște și exprima-ți sentimentele.

Individual-Therapy-Image-2.jpg

Servicii & Ședințe

  • Individual
  • Familie
  • Depresie
  • Cuplu
  • Anxietate

Gabriela Presadă

Participă la Sesiuni de Psihoterapie online

Programare