Consiliere psihologică

Pentru a explora cine ești și cum poți crea noi posibilități

Când ai nevoie de consiliere psihologică

Sesiunile de consiliere psihologică sunt orientate înspre rezultate, focalizate pe prezent și pe viitor. Sesiuni în care vom începe cu o analiză a situației tale actuale. Explorăm împreună care sunt provocările și obstacolele cu care te confrunți, ce blocaje ai și cum le poți depăși. Demersul este unul mai directiv, astfel încât vom lucra pe rezolvarea unor probleme punctuale, te voi ajuta să gestionezi situațiile dificile cu care te confrunți prin noi metode și să găsești soluții la acestea.

Psihologul ajută oamenii să depășească stări de dezechilibru emoțional, oameni care se confruntă cu probleme în cadrul social, profesional sau chiar de natură fizică. Relația este strict profesională, este diferită de a discuta cu un prieten sau un membru al familiei. Psihologul are o privire obiectivă, te poate ajuta să găsești soluții optime pentru tine, îți poate produce cu adevărat schimbarea pe care ți-o dorești.

Depression-Therapy-Image-1.jpg

Rolul consilierii psihologice

Rolul consilierii psihologice este acela de remediere, prevenire și cel de educație, desfășurate separate sau împreună, în scopul optimizării, autocunoșterii personale, creșterii încrederii în sine, deblocării resurselor personale și de coping, pentru prevenirea sau remiterea problemelor emoționale, cognitive sau de comportament, este o activitate suportivă, de intervenție limitată, precisă, jalonată de scopuri imediate.

Obiectivele consilierii psihologice

Obiectivele pe care ni le propunem la cabinet sunt următoarele:
Promovarea sănătății și a stării de bine: funcționarea optimă din punct de vedere somatic, fiziologic, mintal, emoțional, social și spiritual.

Dezvolatare personală: cunoașterea de sine, imaginea de sine, capacitatea de decizie responsabilă, relaționare interpersonală armonioasă, controlul stresului, tehinici de învățare eficiente, atitudini creative, opțiuni vocaționale realiste.

Prevenție a dispoziției afective negative, a neîncrederii în sine, a comportamentelor de risc, a conflictelor interpersonale, a dificultăților de învățare, a dezadaptării sociale, a disfuncțiilor psihosomatice a situațiilor de criză, etc.

Avantajele consilierii psihologice

Avantajele consilierii în cadrul unei ședinte sunt multiple. Atenția psihologului este centrată exclusiv pe client, pe nevoile și îngrijorările clientului, pe creșterea și dezvoltarea acestuia, creșterea eficienței personale a clientului.

Consilierea individuală permite clientului să se focuseze pe schimbările pe care el vrea să le facă, lucrand astfel indirect și asupra relațiilor în care acesta este angrenat, din perspectiva clientului, și care pot fi modificate în urma acestor schimbări așa cum își dorește clientul. Consilierea individuală permite dzvoltarea conștiinței de sine prin discutarea problemelor și obținerea de feedback de la terapeut.

Individual-Therapy-Image-2.jpg

Servicii & Ședințe

  • Individual
  • Familie
  • Depresie
  • Cuplu
  • Anxietate

Gabriela Presadă

Participă la Sesiuni de Psihoterapie online

Programare