Psihoterapie de cuplu

Atunci când dorești să aduci echilibrul în relația ta

Ghid pentru terapia de cuplu

Se recomandă persoanelor care vor să-și îmbunătățească relația de cuplu, atunci când relația trece printr-un impas, când există neînțelegeri, disfuncții sexuale, monotonie, probleme financiare, probleme de comunicare, trădări și gelozii, infidelitate, conflicte în cuplu sau carieră, separare, divorț, abuz emoțional sau fizic, divergențe cauzate de creșterea și educarea copiilor. Se recomandă ca ea să fie însoțită de ședințe individuale de psihoterapie.

Couples-Therapy-Image-1.jpg

Ce este Psihoterapia de cuplu?

Psihoterapia de cuplu reprezintă o modalitate de terapie care se axează pe problemele specifice ale cuplurilor și pe îmbunătățirea relației dintre aceștia. Această terapie se desfășoară într-un mediu securizat și confidențial, de regulă în cabinetul terapeutului, unde partenerii pot discuta problemele lor și pot primi îndrumări și suport pentru a le depăși.

De ce psihoterapia de cuplu?

Majoritateta cuplurilor ajung la terapie cand sunt în criză, cand relația a ajuns să fie degradată deja, cand e un câmp de luptă în cadrul relației. Pe bază de orgolii, critici, neascultare, infidelittăți, atitudine defensivă, interiorizare, trădări, certuri din care fiecare vrea să câștige ceva, o lipsă de ascultare acută a celuilalt, și lista o poți continua tu.

Ce stă la baza relațiilor?

La baza relațiilor stau trei mari stâlpi. Încrederea, Respectul și Valorile comune. Astfel că atunci când, unul dintre acesta este distrus, relația începe să nu mai fie satisfăcătoare iar cuplurile vin la terapie pentru a se despărți mai degrabă, sunt epuizați psihic și emoțional și nu mai găsesc soluții.

Rolul psihoterapiei de cuplu

Terapia de cuplu are rol de conștientizare, nu neapărat de împăcare, ci de a restabili echilibrul. În terapia de cuplu caștigă cuplul, nu el sau ea. Să înveți să te retragi sau să rămâi la timp, te scutește de și mai multă suferință.
Deși sunt neajunsuri în relație, partenerii aleg să rămână împreună pentru că „iubirea bat-o vina!” Dragii și dragile mele, iubirea nu este suficientă, dar, de aici putem reconstrui. Să ajungi în cabinetul unui psihoterapeut specializat e cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru cuplul tău și pentru tine, personal.

Cum se desfășoară psihoterapia de cuplu?

Este locul în care ai un spațiu securizat, unde vei fi înțeles, nu vei fi judecat de absolut nimic. Nu e loc de rușine, mai degrabă „loc de oftat” menit să-ți ofere toate ustensilele de care ai nevoie, locul în care învățați să comunicați fără tensiune, ascultându-vă activ unul pe celălalt, în care certurile pot fi eliminate, în care acceptăm că nu există un singur vinovat ci că împreună poate avea o nouă conotație, o nouă perspectivă, o nouă viziune, locul în care veți găsi o nouă punte de legătură.

Individual-Therapy-Image-2.jpg

Servicii & Ședințe

  • Individual
  • Familie
  • Depresie
  • Cuplu
  • Anxietate

Gabriela Presadă

Participă la Sesiuni de Psihoterapie online

Programare